Més informació [ Selecció | Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
REC5625182   Progressar en el treball amb les eines GOOGLE WORKSPACE FOR EDUCATION aplicades a l'aula
2023-2024   Curs telemàtic (en línia asíncron). Internivells: Ed. Infantil-Primària-Secundària
  
   1/6/2024 - 25/6/2024 (30 hores) de h a h
   VT Curs a distància
   _ (A distància) 
  
Format   En línia
Sincronicitat    Asíncron
Organització   Associació Somdocents
  
  
  
Tipus activitat   30SD Progressar en el treball amb les eines GOOGLE WORKSPACE FOR EDUCATION aplicades a l'aula
  
Inscripció   01/09/2023 - 01/06/2024
  
Cost matrícula (Euros)   60
  
Descripció i   Metodologia:   La formació consisteix en l’aprofundiment de les diferents eines que ofereix el paquet de Google per a l’educació (Google Workspace for Education). Durant el primer curs, el d’iniciació, s’ha dotat als i a les docents d’una sèrie d’habilitats en les eines que Google posa en disposició dels centres escolars. Aquestes habilitats són les que es consideren bàsiques per poder començar a treballar amb elles.
En aquest curs s’aprofundeix en les eines, brindant exemples i reptes per a una possible aplicació a l’aula, així com adquirint habilitats noves sobre eines que no s’han treballat en el curs «Primer contacte amb les eines Google Workspace for Education», com Google Sites, per publicar contingut en línia, o Google Groups, per crear grups amb estudiants i docents.
Aquest curs està estructurat en tres mòduls, cadascun d’ells se centrarà en un apartat específic de les eines que ofereix Google, comprimint-les en tres paquets segons la seva funcionalitat: Eines de Comunicació i Edició en línia; Eines de Publicació en línia i Rúbriques a Classroom; Reptes i casos pràctics d’aplicació d’eines Google a l’aula.

Es tracta d'una activitat en format virtual que no requereix d'una sincronia en un horari determinat. Es treballarà en un entorn Moodle amb recursos textuals, virtuals i eines d'interacció amb els formadors de l'activitat formativa.
La difusió de l'activitat es realitza pel portal XTEC i la web de l'entitat formadora.
  
Objectius   1. Incrementar l’ús didàctic de les tecnologies a l’aula i utilitzar les eines TAC (tecnologies de l’aprenentatge i del coneixement) com a mitjà facilitador de l’ensenyament.
2. Assessorar els i les docents en l’ús didàctic de les TAC amb l’objectiu d’assolir la competència digital docent.
3. Adquirir habilitats per desenvolupar eines de Google amb l’objectiu de mantenir la comunicació amb un grup específic.
4 Gestionar l’aplicació Grups de Google com a sistema comunicatiu per mantenir la comunicació entre docent i alumnat.
5. Crear diferents espais en línia per publicar diferents recursos o bones pràctiques.
6. Estructurar espais en línia, mitjançant Google Sites, per compartir el coneixement generat a l’aula.
7. Assessorar els i les docents en l’aplicació de les TAC a les aules.
8. Promoure l’ús de les eines de Google perquè siguin utilitzades en l’ensenyament.
  
Continguts   Mòdul 1. Eines de comunicació i edició en línia
El primer mòdul ofereix als i les participants del curs la possibilitat d’utilitzar Grups de Google per mantenir la comunicació entre docents i alumnes per poder donar informacions al grup classe o per oferir un espai de debat fòrum a l’aula, on poder debatir sobre els diferents continguts que s’estan treballant en aquell moment. A continuació s’aprendrà a instal·lar i a administrar complements per a les aplicacions d’ofimàtica a Google Drive, així com a extensions per al navegador Chrome. A més s’oferiran algunes d'aquestes extensions i aplicacions bàsiques per a la tasca docent.
Gmail
Grups de Google (Què és Grups de Google; Accedir a Grups de Google; Explorar els grups de Google; Crear un grup a Grups de Google; Gestionar el grup; Gestionar els membres; Grups de Google a l’aula)
Complements i extensions (Complements; Extensions; Complements i extensions a l’aula)
Mòdul 2. Eines de publicació en línia i Rúbriques amb Google Classroom
En aquest segon mòdul s’aprendrà, inicialment, a utilitzar l’eina Google Sites, en la nova versió actualitzada de l’any 2019, treballant l’estructura i la publicació de continguts, així com a avaluar els treballs dels i les alumnes utilitzant la nova modalitat de rúbriques que ofereix Google Classroom o el complement de Google Sheets: CoRubrics.
Google Sites (Què és Google Sites; Accedir a Google Sites; Crear un lloc web de Google Sites; Crear més pàgines i subpàgines dins del lloc web; Inserir text, imatges i altres elements a Google Sites; Canviar temes a Google Sites; Publicar el lloc web i menú superior; Google Sites a l’aula)
Rúbriques a Google (Rúbriques a Classroom; CoRubrics; Rúbriques de Google a l’aula
Mòdul 3. Reptes i casos pràctics d’aplicació d’eines Google a l’aula
Amb aquest mòdul es donarà per finalitzat tot allò adquirit en els dos cursos d’eines Google per a l’educació (Google Workspace for Education). Es proposaran diferents reptes i casos pràctics per tal de promoure la seva aplicació a les aules.
Àmbit digital
Google Drive (Documents de Google, Fulls de càlcul de Google, Presentacions de Google, Formularis de Google)
Google Sites
Altres recursos
  
Formador/a   Marc Simón Rubio / Rubén Casado Valle
  
Avaluació   Es realitza una avaluació continuada mitjançant les diverses activitats que el o la participant del curs farà a cada mòdul i per superar el curs serà necessari la valoració positiva de totes les tasques planificades en relació amb l'aprofitament de l'activitat formativa.
En finalitzar el curs, el o la participant del curs realitzarà un qüestionari de satisfacció per valorar l'activitat formativa. Amb aquests qüestionaris es revisarà i modificarà, en cas necessari, el contingut i desenvolupament de futures activitats.

MÒDUL 1:
Activitat 1. Quines eines de Google coneixes o apliques (fòrum)
ACTIVITAT PER SABER ELS CONEIXEMENTS PREVIS. Aquesta activitat servirà per conèixer els i les participants del curs, així com també copsar quin és el nivell general del grup-classe referent a les eines de Google, així com la de brindar exemples als companys i companyes. Es comptarà la participació al fòrum.

Activitat 2. Google Groups (tasca)
ACTIVITAT PRÀCTICA. Amb aquesta activitat es posa en pràctica els coneixements adquirits amb l’eina de Google Groups per crear un espai de debat entre els i les participants del curs.

Activitat 3. Complements de Google Drive (fòrum)
ACTIVITAT PER COMPARTIR CONEIXEMENTS. Amb aquesta activitat volem que els i les participants del curs demostrin que saben instal·lar un complement a Google Drive, i que coneguin perquè l’han instal·lat i expliquin a la resta de companys i companyes del curs per a què serveix. La idea final d’aquest espai és la de crear un banc de recursos per compartir entre tots i totes.

MÒDUL 2:
Activitat 1. Google Sites (tasca)
ACTIVITAT PRÀCTICA. Amb aquesta activitat es vol aconseguir que els i les participants del curs demostrin les seves habilitats amb l’aplicació de Google Sites. Així com entendre i dominar la seva estructura i les diferents opcions que ofereix, ja sigui d’indexar imatges, vídeos o text.

Activitat 2. Rúbriques a Google Classroom (tasca)
ACTIVITAT PRÀCTICA PER CONSOLIDAR CONEIXEMENTS. Amb aquesta activitat es vol aconseguir que els i les participants del curs demostrin que han entès com funciona la nova modalitat de rúbriques a Google Classroom, així com que dissenyin una rúbrica personal.

Activitat 3. Complement CoRubrics (tasca)
ACTIVITAT PRÀCTICA. Aquesta activitat vol dotar de més recursos per a l’avaluació amb rúbriques als i les alumnes. Les rúbriques de Google Classroom són molt noves i no ofereixen totes les possibilitats que ofereix CoRubrics, tals com l’autoavaluació i la coavaluació.

MÒDUL 3:

Activitat 1. Reptes eines Google Workspace (qüestionari)
ACTIVITAT PER CONSOLIDAR CONEIXEMENTS. Aquesta activitat fa un recull de diferents exemples i aplicacions pràctiques amb les eines Google Workspace for Education que s’han anat presentat al llarg dels dos cursos. Es vol comprovar que els i les participants del curs saben com utilitzar-les i quina eina utilitzar en segons quina situació.

Activitat 2. Aplicació d’eines a l’aula (fòrum)
ACTIVITAT PER COMPARTIR CONEIXEMENTS. Amb aquesta activitat els i les participants del curs aporten diferents idees sobre com aplicar les eines Google a l’aula. Aquest fòrum serviria com un banc d’idees perquè els i les diferents docents que participen puguin compartir propostes i enriquir la següent activitat.

Activitat 3. Aplicació pràctica (tasca)
ACTIVITAT D’APLICACIÓ PRÀCTICA. Aquesta activitat seria el tancament final de tot l’après durant els dos cursos d’eines Google Workspace for Education. Es pretén que els i les participants del curs siguin capaços d’aplicar aquestes eines en una activitat d’aula, de l’assignatura que ells escullin, però amb l’afegit que els alumnes han d’utilitzar les eines TAC que proporciona el paquet d’educació de Google.

Per rebre el certificat amb la qualificació Apte és necessari realitzar totes les tasques del curs satisfactòriament i la realització del qüestionari de satisfacció.
  
Requisits de  certificació   Per rebre el certificat amb la qualificació Apte és necessari realitzar totes les tasques del curs satisfactòriament i la realització del qüestionari de satisfacció.
  
E-mail   somdocents@somdocents.com
  
  


Activitat reconeguda en resolució de data 24/01/2024 pel Departament d'Educació en virtut de l'Ordre ENS/248/2012 (DOGC 6205 de 3 de setembre de 2012).